RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Висаджували з вагона та не брали в маршрутки: мережу схвилював подвиг української медсестри, фото

Мережу схвилював подвиг української медсестри з Дніпропетровської області, про який розповів головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Відповідний пост він розмістив у Facebook.

"Неля, 39 років, живе в Васильківці (селище приблизно в 100 км від Дніпра). Працює в Мечникова молодшою медсестрою. Має доньку 13 років. Залишає її вдома з бабусею. З великими труднощами вона добирається в Мечникова, щоб надати допомогу важким хворим у відділенні реанімації. Її висаджували зі службового вагона поїзда, не брали маршрутки", - написав головний лікар.

За його словами, медсестра залишається після роботи у вільній палаті відділення, тому що боїться повторити страшний шлях назад додому.

"Їсть суп, який привезла в півлітровій баночці з двома шматочками хліба, не боіться за своє життя, та рахує копійки. Епідемія коронавірусу показала, що ці люди справжні, а ті, що сидять на мільйонах, та бояться придбати маску або шприц, вважають своє життя для суспільства набагато важливішим. Коронавірус зрівняв їх шанси на майбутнє. Без когось ми можемо і обійтися", - підкреслив Риженко.

Він подякував усім, хто надає допомогу лікарні імені Мечникова в цей період.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Риженко поділився у Facebook історією про порятунок українського героя - бійця АТО, а тепер генерала - Ігоря Гордійчука.