RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Комаровський зробив несподівану заяву про зв'язок коронавірусу та антибіотиків, відео

Неправильне використання антибіотиків може підвищити летальність в разі зараження коронавірусом, оскільки після прийняття таких препаратів бактеріальне ускладнення при COVID-19 неможливо нейтралізувати і пацієнт більше не буде реагувати на лікування.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі

Про це повідомив відомий український педіатр Євген Комаровський в блозі на YouTube.

Він уточнив, що такі сигнали вже звучали від ВООЗ в якості рекомендації для медичних установ. Також педіатр наполягає, що людям слід відмовитися від самостійного прийняття антибіотиків і назвав "злочином" продаж таких препаратів без рецепта.

"Чим активніше використовуються антибіотики, тим вище ймовірність, що у людей, особливо в лікувальних установах, будуть поширені бактерії, стійкі до ліків. Тому, коли при коронавірусній інфекції виникає бактеріальне ускладнення, то воно викликане бактеріями, на які нічого не діє. Це один з чинників, який підвищує летальність. Всесвітня організація охорони здоров'я каже, що неправильне використання антибіотиків - мало не головний ризик, який стоїть перед людством. Людям треба вчитися не використовувати антибіотики в порядку самолікування", - заявив лікар.

Лікар пояснив, яким саме чином антибіотики впливають на організм під час вірусної інфекції, і підкреслив, що призначати і приймати такого роду препарати слід лише тим особам, які мають медичну освіту і зможуть врахувати всі ризики і чітко слідувати інструкціям.

"Дві грубих помилки. Перша: будь-яка спроба лікуватися антибіотиками самостійно - це принципово невірно, якщо ви не маєте підготовки на рівні лікаря. Кожен антибіотик має величезну кількість характеристик. Ні про яке самолікування антибіотиками мова не повинна йти. Друге: те, що антибіотики мають профілактичну дію при вірусних інфекціях - один з найбільших міфів. Коли є вірусна інфекція, ослаблений імунітет, завжди починають розмножуватися бактерії. Не можна вбити всі бактерії, які почали розмножуватися. Ви призначаєте антибіотики і вбиваєте приблизно 90% бактерій, які живуть в дихальних шляхах, але 10% бактерій, які позбулися конкурентів, починають розмножуватися активніше. Доведено тисячами досліджень, що антибіотики профілактично не зменшують, а збільшують ймовірність бактеріальних ускладнень", - уточнив він.

Євген Комаровський розповів, що згідно його досвіду, діти, яких лікували антибіотиками самостійно, частіше вмирають від різних вірусів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Австралії знайшли засіб, який може знищити коронавірус за 48 годин, зараз вчені шукають фінансування на розробку препарату.