RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В'ятровича викликали на допит в ДБР: всі подробиці

Держбюро розслідувань викликало депутата від "Європейської Солідарності" Володимира В'ятровича на допит, справа стосується проведення міжнародного форуму до 85-ої річниці пам'яті жертв Голодомору.

Про це екс-голова Інституту національної пам'яті написав у Facebook.

"Імперія завдає удар у відповідь. Мене викликають на допит в ДБР", – заявив депутат.

За його словами, виклик на допит підписаний слідчим Амеліним, на якого сам В'ятрович написав заяву до суду.

В’ятрович вважає, що це політичне переслідування і "реалізація російського сценарію".

"У 2018 році до 85-х роковин Голодомору нами було організовано великий міжнародний захід за участю дослідників з цілого світу і українських дослідників. Ми два дні працювали, і я вважаю, що це був один з найважливіших заходів у контексті відзначення 85-х роковин Голодомору. Кілька місяців тому я дізнався, що мій колега Максим Бужанський подав заяву в ДБР щодо нібито неправомірних витрат на організацію цього форуму", – зазначив депутат в ефірі одного з телеканалів.

Він також додав, що це – політичні переслідування і “величезна користь” для Росії.

"Я в цьому вбачаю виключно політичні переслідування, продовження, на жаль, тих політичних переслідувань щодо нашої політичної сили, які тривають вже кілька місяців. Які зачепили і п’ятого президента Петра Порошенка, і мою колегу Софію Федину, а вчора буквально і Тетяну Чорновол. Особливої брутальності цьому надає те, що приводом для переслідування мене обрано, власне, захід, який присвячений поширенню правди про Голодомор. Від цього всього, вибачте, тхне якимось совком і бажанням, крім всього іншого, ще й залякати тих людей, які готові говорити правду про Голодомор, і знову таки в цьому вбачаю величезну користь Росії", – переконаний В’ятрович.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", до колишнього народного депутата Тетяни Чорновол вранці 10 квітня прийшли з обшуками співробітники Державного бюро розслідувань. Обшук провели в її будинку в селі Гора Бориспільського району Київської області.