RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Українців попередили про серйозні проблеми з зарплатами через карантин: озвучено цифри

В Україні очікується суттєве зниження заробітних плат найманих працівників уже в другому кварталі 2020 року.

Про це повідомляють експерти ринку з посиланням на моніторинг Пенсійного фонду України, передає "Сегодня".

Зокрема, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін повідомив, що чекає різкого обвалу зарплат - більше ніж на 12% (до 9500 грн). На його думку такий буде ефект через простій під час карантину ряду виробництв і сфери сервісу.

Також аналогічної думки дотримується і глава відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин, він вказав, що через неповну зайнятість протягом двох і більше місяців, люди отримують на руки близько 70% своїх зарплат, а це, якщо брати середній заробіток по країні, 7000-8000 гривень.

"Зниження середньомісячної заробітної плати пов'язане із зупинкою багатьох підприємств, падінням доходів компаній в період карантину, зростаючим безробіттям і збільшенням боргів із зарплат", - також прокоментував ситуацію голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.

У той же час віце-президент з економічної політики в Українській спілці промисловців і підприємців Віктор Скаршевський вказав на проблему скорочення попиту на працівників на ринку праці через повернення в країну "заробітчан".

"Влада з березня поставила українську економіку на "стоп-кран". При різкому збільшенні пропозиції і різкому зниженні попиту на робочу силу на ринку праці зарплати у більшості працівників знизяться. Середня зарплата після скасування карантину, якщо це відбудеться не пізніше 1 червня, до кінця кварталу підвищиться і може скласти близько 11 000 грн/місяць", - заявив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше київська влада розповіла про те, які доплати очікують українських медиків, які борються з пандемією коронавірусу COVID-19.