RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Одесі напали на блогера через українську мову: відео інциденту

Кілька людей, які прийшли з квітами до Будинку профспілок в Одесі, щоб вшанувати пам'ять загиблих 2 травня 2014 року, напали на проукраїнського блогера Валентина Ткачука за спілкування українською мовою.

Про це у Facebook повідомив блогер.

Кілька жінок, що стояли в черзі, звернули увагу, що він спілкується українською мовою і почали вимагати, щоб той перейшов на російську.

Як пояснив журналістам Ткачук, він відповів жінкам, які його провокували, що є громадянином України, і буде розмовляти державною мовою. В полеміку несподівано вступив молодий чоловік.

За словами Ткачука, той ображав його, голосно лаявся матом. Потім "підключився" ще один чоловік і блогеру почали завдавати ударів, зокрема, хтось ударив його ногою.

"Я не знаю цих людей... Конфлікт відбувся, тому що я говорив українською мовою. Такого раніше не було", - підкреслив Ткачук, додавши, що звернеться в поліцію.

Правоохоронці, які перебували на місці події, припинили конфлікт, але нікого не затримали.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі опублікували фото з Одеси, де в 2014 році почалися самі смертельні протистояння в новітній історії міста.

Нагадаємо, громадський активіст Сергій Стерненко оприлюднив архівні кадри з Одеси 2 травня 2014 року, де дали відсіч наступу "русского мира".