RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У Києві батьки шукають заміну закритим дитсадкам: скільки просять няні і які є проблеми

З понеділка, 11 травня, в Україні почнуть пом'якшувати деякі карантинні обмеження, багато батьків зможуть вийти на роботу, але виникає проблема нагляду за дітьми, так як ні садки ні школи відкривати не планують.

Багато з них шукають няню, причому з негативним тестом на коронавірус, повідомляють "Вести".

"Мені подзвонили клієнти. І перше, про що вони запитали - ані про досвід роботи, ані про рекомендації, а про результати ПЛР-тесту. Сказали, що без нього не будуть навіть зустрічатися. Добре, що з'являються клієнти, але тест в приватній клініці варто близько 3000 грн ", - розповіла жінка, яка працює нянею.

Легше вирішити проблему тим батькам, які мали постійну няню ще до карантину. Вони можуть відновити співпрацю з уже знайомою людиною.

Як повідомили в київському агентстві з підбору персоналу, поки няні не користуються великим попитом, так як основна маса потенційних клієнтів ще не вийшла на роботу. Наплив клієнтури вони очікують ближче до 22 травня. І ціни на послуги няні можуть злетіти через підвищений попит і обмежений вибор.

"Сьогодні переважно дзвонять, прицінюються. Робота няні без досвіду - 100-120 грн на годину. Якщо ж з досвідом і потрібні певні навички і знання, наприклад іноземні мови, - 200-250 грн на годину. Але зараз є ще одна проблема: няні є, але дістатися до робочого місця їм непросто - транспорт не працює. Єдиний варіант - шукати няню, яка проживає в тому ж районі, в пішій доступності ", - пояснила співробітниця агентства.

За її словами, сьогодні клієнти готові при прийомі няні на роботу оплатити додаткові аналізи в приватних клініках - крім венеричних захворювань і ВІЛ, ще й ПЛР-тест.

"Але це добре працює в тому випадку, якщо няня постійно проживає з ними. А якщо вона буде щовечора їздити додому, а вранці повертатися, то встежити за її здоров'ям складно. Але в той же час і няня ризикує - наймачі ж довідки про здоров'я не надають", - відзначили в агентстві.

Як повідомляв "Апостроф", заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Стеростенко повідомила, що після 22 травня, в рамках ослаблення карантину, в Києві, можливо, відкриються дитячі садки.