RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Хворіють навіть посадовці: у Вінницькій області зробили тривожну заяву про спалахи коронавірусу

У Вінницькій області стався друга хвиля захворюванності коронавірусом: в Жмеринському районі було зареєстровано 25 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, причому у половини з них захворювання зафіксували повторно.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

"Серед захворілих - працівники районної державної адміністрації та районної ради. Епідеміологічне розслідування даних випадків захворювання триває, уточнюють і обстежують всі контакти виявлених інфікованих осіб", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, голова Вінницької ОДА Владислав Скальський на брифінгу повідомив, що всього на даний момент в регіоні налічується 580 підтверджених випадків коронавірусу, 309 пацієнтів вже одужали.

"Протягом першого повного тижня травня ми маємо поступове збільшення виявлених нових випадків. Також за останню добу маємо 27 випадків захворювання коронавирусною хворобою", - зазначив він і додав, що на стаціонарному лікуванні зараз перебувають 70 пацієнтів, серед них - 8 дітей.

Крім того, Скальський додав, що в області зафіксовано шість летальних випадків. Всі пацієнти мали додаткові супутні захворювання.

"Заповнення ліжок хворими COVID-19 в дев'яти опорних лікарнях області поступово зростає. Причому, якщо говорити про 9 установ першої хвилі госпітальної бази, тільки хворих COVID-19 ми вже маємо майже 20% від загальної кількості інфекційних ліжок", - додав глава ОДА.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, як і коли в Україні будуть запускати громадський транспорт.