RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Тернополі заявили про перемогу над коронавірусом та прийняли нове рішення по карантину

У Тернополі вирішили з 16 травня послабити деякі карантинні обмеження у зв'язку з тим, що за останні 3 дні в місті не зафіксували жодного нового випадку зараження коронавірусом.

Про це повідомив у Facebook мер Тернополя Сергій Надал.

За його словами, всього в місті 96 осіб з підтвердженим діагнозом Covid-19, з них 43 людини одужали, а 1 чоловік помер.

Оскільки в обласному центрі вже третій день поспіль не фіксують нових випадків зараження коронавірусом, то з 16 травня буде збільшено кількість транспорту на спецрейсах, а також буде дозволена робота всіх ринків.

Мер підкреслив, що дозвіл на роботу громадського транспорту як по Україні в цілому, так і в містах країни дає уряд. Як тільки таке рішення Кабміном буде прийнято, в Тернополі відразу ж відновлять роботу міського транспорту.

Після того, як в Тернополі з 16 травня відновлять роботу продовольчі та непродовольчі ринки, там необхідно буде дотримуватися протиепідемічних вимог. Роботу ринків контролюватимуть інспектори Держпродспоживслужби, поліції та муніципальної інспекції. У разі виявлення порушень санітарних вимог, роботу того чи іншого ринку можуть зупинити.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що чоловік, який помер від коронавірусу у Тернополі, контактував зі священиком, у якого першим в області зафіксували Covid-19.

Також раніше стало відомо про те, що в Тернопільській області з особами, що заразилися коронавірусом, контактувало більше трьох тисяч людей, деякі з них вже мають ознаки захворювання