RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

З Росії екстрадують сербського найманця, що воював на Донбасі: фото

Ростовський обласний суд відмовився задовольнити скаргу сербського найманця Горана Чирича щодо його видачі Сербії, він буде екстрадований на батьківщину, де його чекає суд в тому числі і за участь у війні на Донбасі.

Про це повідомляє EADaily.

Чирич апелював до того, що його справа носить політичний характер, однак суд не прийняв його доводи. За версією суду, підстав для його екстрадиції достатньо. Згідно із запитом сербської сторони, Чирич звинувачується в тому, що з лютого по червень 2015 року на території республіки Сербія зробив "пособництво в зловживанні посадовим становищем директором підприємства" Антомар-РС-Ойл ".

При цьому російський суд не взяв до уваги аргументи захисту про те, що Чирич нібито є "громадянином ДНР", як такі, що "не базуються на законі і діючих міжнародних нормах права".

Не погодившись з рішенням про депортацію Чирич, як зазначається в постанові, звернувся до суду зі скаргою, в якій вказав, що з липня 15 року прибув в так звану ДНР для "захисту російського населення від екстремістських військових дій".

"Служив в різних підрозділах, був поранений, має ряд хронічних захворювань. Має нагороди. Постійно проживає в ДНР і має громадянство ДНР, одружився, має сім'ю і майно. Кримінальне переслідування в республіці Сербія носить політичний характер через його служби в збройних силах ДНР. Злочинів, в яких його звинувачують, він не робив ", - такими аргументами Чирич намагався переконати суд.

Проте суд визнав, що доводи про те, що запит на його видачу носить політичний характер в зв'язку з участю у війні на Донбасі на боці бойовиків нічим не підтверджені і не можуть бути прийняті до уваги.

Як повідомляв "Апостроф", раніше найманця з Казахстану Євгена Щербака, який служив в батальйоні "Спарта" під керівництвом Арсена "Мотороли" Павлова в "ДНР" і в батальйоні "Бетмен" під керівництвом терориста Олександра Бєднова в "ЛНР", депортували з Росії на батьківщину.