RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Калічили долі людей і вбивали: Сенцов схвилював мережу заявою про злочини СРСР

У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який відзначається в Україні 18 травня, колишній в'язень Кремля режисер Олег Сенцов пояснив причини своєї ненависті до Радянського Союзу.

Його пост в соцмережі Facebook викликав бурхливу реакцію в мережі.

Олег Сенцов нагадав про мільйони жертв кривавого комуністичного режиму цієї держави.

"Я ненавиджу цю прокляту державу за десятки мільйонів загублених душ в репресіях, Голодоморі, Другій світовій війні, коли спочатку вона ліквідувала практично весь командний склад армії, а потім закидала ворожі кулемети тілами своїх бійців. За те, що вона знайшла винних у вигляді кримських татар, чеченців, калмиків та інших. За те що, всі сили це держава витрачала не для того, щоб її громадяни жили щасливо і в достатку, а щоб поширювати свій вплив по всьому світу, продовжуючи утворювати рабські країни-сателіти ", - написав він.

За його словами, ми до сих пір не можемо позбутися від наслідків брехні, яка тривала в СРСР десятиліттями.

"Я ненавиджу Совецького монстра за те, що його тіні ходять й по нашій державі, не даючи їй перетворитися на щось краще, не відпускаючи її із болота корупції, популізму та брехні. Що наші люди, на жаль, не всі вижили з себе цей совковий спосіб мислення. Як наслідок, ми гальмуємо у русі до Європи та справжніх реформах. Замість будівництва чесної держави, створюються мутні схеми, вбиваються та переслідуються активісти, а головне - знову прикидаються і брешуть", - заявив колишній в'язень Кремля.

У соцмережі висловили підтримку думку Олега Сенцова.

"На жаль цей совок ще живе в головах мільйонів українців", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", 18 травня в Україні відзначають День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, а саме річницю депортації кримських татар у 1944 році.