RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Google влаштував "сюрприз" окупантам в Криму і на Донбасі

У середу, 20 травня, відеохостинг YouTube видалив аккаунти російського телеканалу "Крим 24", а також інформагентств Anna News і News-Front, які висвітлюють позицію бойовиків "Л / ДНР" на Донбасі і окупаційної влади Криму.

Офіційні заяви про видалення акаунтів оприлюднили власники згаданих телеканалу і видань в Telegram.

"Сьогодні вранці команда YouTube раптово видалила канал головного на півострові телеканалу "Крим 24". Це було зроблено після трьох років успішної співпраці без попередження і пояснення причин", - сказано в заяві телеканалу.

Єдиною причиною блокування вказано "порушення умов використання YouTube".

"Зараз наша команда працює над перенесенням наших відеоматеріалів на власний плеєр", - поскаржилися на телеканалі.

Видання News Front, яке так само, як і Anna News, займалося розповсюдженням фейків в інформаційній війні, звернулося в Роскомнагляд з проханням звернути увагу на цю ситуацію.

Глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов, коментуючи блокування YouTube-каналу "Крим 24", підтримав ідею телекомпанії подати в суд на відеохостинг.

МЗС Росії також виступив із заявою з цього приводу. Блокування відеохостингом YouTube акаунтів телеканалу "Крим 24" та інформагентств Anna News і News Front російські дипломати розцінили як "черговий акт дискримінації російськомовних медіаресурсів з боку підконтрольних США Інтернет-платформ".

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандисти телеканалу "Росія 24" заявили, що американський мультфільм "Супермен: Червоний син" завдає удар по ідеології соціалізму і пробуджує русофобію.