RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Тендерні "тролі" загрожують програмі президента "Велике будівництво" - глава Укравтодору Кубрак

Так звані тендерні "тролі" за допомогою оскарження в Антимонопольному комітеті України заблокували проведення тендерів на суму близько 10 млрд гривень, через що затримується початок робіт на багатьох об'єктах програми "Велике будівництво", ініціатором якої виступає президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив глава Укравтодору Олександр Кубрак в інтерв'ю "РБК-Україна".

З початку реалізації програми Укравтодор уклав договори на 70,8 млрд грн, повідомляє Кубрак. Замовлення на ще 33,5 млрд гривень знаходяться в стані тендерів, однак 10 млрд з них були оскаржені в АМКУ. Одним з винуватців цієї перешкоди Кубрак називає компанії Араїка Амірханяна, який отримував більшість підрядів Укравтодору, а тепер змушений змагатися на тендерах з професійними дорожніми компаніями світового рівня.

"З 10 млрд, близько 6 - заблоковані групою компаній Араїка Амірханяна. Тендерний тролінг перетворюється в тендерний шантаж. В результаті платники податків втрачають шанс на хороші дороги і свої гроші", - каже Кубрак.

За словами глави Укравтодору, Амірханян зайняв агресивну позицію, оцінку якій повинні дати правоохоронні органи.

"Сподіваюся, що з цими питаннями розберуться правоохоронні органи. Як вам відомо, минулого тижня він незаконно проник в будівлю "Укравтодору". Злякав співробітників, зламав двері", - розповів Кубрак.

Тим часом, як каже голова Укравтодору, подібні тендерні "тролі" забирають у держави щодня 24 млн гривень. Таку суму називають фахівці Дорожнього дослідного інституту, які провели розрахунки вимушеної щоденної затримки з початком дорожніх робіт.