RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Маразм міцнішав: російські окупанти відзначилися заявою щодо одного з учасників обміну з Україною

Російські окупанти Криму оголосили в розшук звільненого в рамках обміну ув'язненими між Україною і Росією у вересні 2019 року Едема Бекірова.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "Ґрати".

Подав розшук Центральний районний суд Сімферополя після того як Бекірова повинні були примусово доставити на засідання 22 травня. Знайти його вимагав прокурор, вважаючи, що він порушив зобов'язання, коли уникнув суду. Колишній ув'язнений змінив реєстрацію в Криму на Новоолексіївку в Херсонській області.

На засіданні захист Бекірова просив не призначати йому арешт у зв'язку з його станом здоров'я. Однак суд оголосив обвинуваченого в розшук, але без запобіжного заходу - зобов'язання було так само скасовано.

"Фактично, за логікою держобвинувачення, допомогти йому сховатися від суду допомогли співробітники ФСБ, коли вивезли його з Криму в Москву, а потім відправили в рамках обміну ув'язненими в Київ", - зазначив адвокат Олексій Ладін.

Нагадаємо, що Едема Бекірова окупанти затримали на адмінкордоні з анексованим Кримом в грудні 2018 року. Його звинуватив у незаконному зберіганні та перевезенні вибухових речовин і боєприпасів.

Як повідомляв "Апостроф", 28 квітня біля Офісу президента України Володимира Зеленського почався безстроковий пікет, на який зібралися громадяни, чиї родичі перебувають в полоні бойовиків на Донбасі.