RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Заслужив відставку: український омбудсмен відзначився заявою про сурогатне материнство

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба зробив неоднозначну заяву про сурогатне материнство.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, відмова від дітей з інвалідністю або їх обмін на "якісного дитини", продаж дітей іноземцям, "масове" скупчення немовлят в готелі через карантин - все це результат неконтрольованого бізнесу, через якого страждають діти. Він вважає, що комерційне сурогатне материнство направлено на задоволення інтересів клієнта, який, по суті, купує дорогий товар - дитини.

"Реклама сурогатного материнства, яка сьогодні всюди," кричить "нам про радісних батьків і щасливих сім'ях. Але вона не говорить нам про те, хто насправді ховається за красивим рекламним буклетом. Є випадки, коли сім'ї - фіктивні, коли" подружжям " можуть виявитися і гомосексуальні пари, і насильники. Вона не говорить про те, що Україна взагалі не може контролювати, що відбувається з дітьми, яких вивозять за кордон. про ставлення до самої жінки - адже, по суті, це - експлуатація жінки. Рабство, на яке вона погоджується через бідність. І ніколи б не погодилася, якби не заробіток ", - написав Кулеба.

Щоб підтвердити свої слова омбудсмен опублікував частини "договору", які сурогатна мати підписує перед наданням "послуги".

Кулеба стверджує, що жінка після підписання "договору" потрапляє в рабство. Вона після народження дитини не може його побачити, дізнатися про нього. Також жінка не може дізнатися і сім'ю, в до віді потім буде жити народжений нею дитина.

"Такий формат" передачі "дитини перетворює його в об'єкт договору, товар, за який платять. А якщо" товар "не підходить - договір передбачає можливість його позбутися. Зокрема," відхилення від норми "трактується їм як" наявність вроджених і / або спадкових захворювань, інших патологій, вад розвитку Дитину або будь-які недоліки в здорову дитину, як, наприклад, недоліки ваги, зросту і т.д. ". тобто через те, що дитина менше важить - від нього можуть позбутися?" - пише Кулеба.

На думку чиновника, сурогатне материнство - це торгівля дітьми, а не можливість мати дитину бездітним парам.

Висловлення омбудсмена сподобалися не всім. Так, редактор відділу "Соціум" ZN.UA Алла Котляр обурилася через некоректні слова Кулеби.

"Мені здається, що Уповноважений з прав дитини повинен бути перш за все уповноваженим. І тільки потім може бути пастором. За подібними дискримінуючими заявами, на мою думку, повинна слідувати відставка. Яка не трапилася після горезвісного ДТП, в якому Уповноважений з прав дитини порушив в тому числі і права своїх дітей. Хоча ч.2 ст.286 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до трьох років або без такого, до сих пір ніхто не чув, чи відбувся суд і яке рішення він виніс", - стверджує Котляр.

Детальніше про сурогатний бізнес читайте в матеріалі "Апострофа": Беззаконня і сурогатні діти: чому Європа виставляє претензії Києву.