RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Програвся карти": у Києві водіям пропонували скинутися на оплату боргів нардепа Геруса

Киян закликають допомогти і оплатити картковий борг депутата від "Слуги народу" Андрія Геруса.

Відео, надіслане читачами, опублікував "Київ Сіті" в Facebook.

На відео видно, як в районі Майдану Незалежності група жінок з коробкою, яка обклеєна картами і фото нардепа від "Слуги народу" Андрія Геруса, пропонує водієм допомогти і скинутися на оплату карткових боргів народного депутата. На запитання водія який борг, дівчина відповідає: "100 тисяч".

Раніше стало відомо, що народний депутат Андрій Герус міг програти в карти 100 тисяч доларів. Відповідна розписка нібито була отримана з пошти народного депутата, пароль від якої зберігався в телеграм-боті UA Baza Bot.

Пізніше в мережі з'явилася розписка депутата із зобов'язанням повернути 9 тисяч доларів. Дружина одного з бізнесменів звернулася за допомогою до ЗМІ, розповівши, що депутат "скористався щедрістю і чуйністю" її чоловіка, позичив гроші, після чого перестав виходити на контакт. За словами жінки, спершу Герус виправдовувався, що зайнятий виступами на ефірах або громадським активізмом, а потім і зовсім заблокував її гроші.

Днями ЗМІ опублікували нібито переписку Геруса з його помічником, в якій Герус просить знайти правові причини не вказувати борги в електронній декларації за 2019 рік.