RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Відомого в Україні активіста викликали на допит в СБУ: в чому причина

У неділю, 7 червня, колишній лідер одеського відділення "Правого сектора" Сергій Стерненко, який завдав смертельне поранення одному з грабіжників, які напали на нього, отримав ще один виклик до Служби безпеки України.

Про це він сам повідомив на своїй Facebook-сторінці, опублікувавши фото повістки.

У документі сказано, що Сергія Стерненко викликають як свідка для вручення повідомлення про підозру у вівторок, 9 червня, о 10:00. За його словами, підозра підготували по ст. 115 - умисне вбивство.

"Слідчому я вже направив відповідь, що не можу з'явитися з об'єктивних причин: виклик отриманий за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК в ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватися до вручення підозри і залучити захисників", - написав Стерненко, повідомивши, чято згоден на будь-яку більш пізню дату, щоб належним чином реалізувати своє право на захист.

Нагадаємо, що в ніч на 25 травня 2018 року на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка було скоєно замах двома грабіжниками. Відбиваючись від нападників, він завдав смертельне поранення одному з них.

Незабаром поліція затримала другого нападника і встановила особу загиблого. Інцидент був кваліфікований як умисне вбивство, замах на вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергія Стерненка намагалися вбити пострілом в голову. А перший напад на активіста трапився 7 лютого. Тоді він також отримав травму голови і поранення руки. Напади на себе активіст пов'язує з громадською діяльністю.