RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Україні прийняли рішення по дитячих таборах: коли їх зможуть відкрити

Держкомісія України з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила залишити закритими дитячі оздоровчі табори мінімум до 1 липня.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

"Держкомісія на позачерговому засіданні, яке відбулося 16 червня під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, прийняла рішення про недоцільність відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року", - відзначили в уряді.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що незважаючи на необхідність оздоровити цього літа більше 1,2 млн дітей, більшість з яких є представниками пільгових категорій населення, проте ситуація з COVID-19 залишається досить напруженою.

"Зокрема ми бачимо велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, зокрема кишкових, як це було у 2018-2019 роках. У таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей до інфекційних лікарень, левова частка яких зараз безпосередньо працюють з COVID -19", - заявив міністр.

За його словами, "діти будуть приїжджати в дитячі табори з різних регіонів, в яких різна епідеміологічна ситуація, яка може сприяти поширенню коронавірусу між регіонами України".

Перевірки у дитячих таборах встановили недостатній контроль за харчуванням дітей та порушення санітарно-гігієнічних норм.

Степанов додав, що хоча зараз відкриття таборів є передчасним, МОЗ не виключає можливості відновлення їх роботи з 1 липня. Міністерство буде приймати відповідне рішення в залежності від умов адаптивного карантину.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок 16 червня, за минулу добу в Україні було зареєстровано 666 нових випадків зараження смертельним коронавірусом. Добою ранішекількість інфікованих склала 656.

У Києві на ранок 16 червня було зареєстровано ще 28 нових випадківCovid-19.