RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Люди впадали в паніку: названо катастрофічні наслідки пандемії коронавірусу для світу

Коронавірусна криза буде особливо спустошливою для людства не за кількістю померлих, а через ненавмисні наслідки заходів, які запровадили уряди різних країн.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" американський футуролог, засновник Інституту да Вінчі в Вестмінстері (Колорадо) Томас Фрей.

На думку експерта, більшість країн виявилися не готові до катастрофи.

"Коли б ви не посадили суспільство на карантин, десь є 15-20% населення, які не можуть підкоритися вашим вимогам. Це бідняки, люди, у яких немає доступу до засобів комунікації, люди в тюрмах, в таборах для біженців. Загалом, думаю, в світі є 1-2 мільярда людей, які не можуть підкоритися розпорядженням уряду тримати соціальну дистанцію, дотримуватися самоізоляції та карантину. Тому багато хто випадає з поля зору. І це величезна проблема ", - вважає Томас Фрей.

За спостереженнями фахівця, на початку карантину люди переключилися в режим виживання. А потім намагалися зрозуміти, що буде з постійним джерелом доходів, коли все це закінчиться.

"Ми тряслися над грошима, намагалися зібрати якомога більше їжі, щоб переконатися, що ми переживемо цей період. Тому ми побачили багато випадків панічного скуповування продуктів. Люди панічно переглядали свої життєві пріоритети", - зауважив експерт.

Томас Фрей стверджує, що багато людей досі не можуть повірити в те, що відбувається і висувають різні "альтернативні теорії".

"В Австралії вони звинувачують в пандемії технологію 5G, в Великобританії - євреїв, в Індії - мусульман, в США звинувачують Білла Гейтса і Китай. Всі ці люди заглибилися в пошуки винуватих і не здатні зрозуміти, що відбувається насправді. Тому що поширюється багато суперечливої інформації, і це створює труднощі для людей, які повертаються до життя, до роботи після тривалого карантину ", - зауважив він.

Детальніше про те, як COVID-19 змінив світ, читайте в матеріалі "Апострофа": Після пандемії коронавірусу людство очікує хвиля самогубств - Томас Фрей