RU  UA  EN

Вівторок, 11 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.35
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 червня

10 червня

Всі новини

Не можна змиритися: інтелектуали зі світовими іменами закликали захистити літніх людей під час пандемії

Всесвітньо відомі інтелектуали і політики звернулися до населення із закликом більш людяно ставитися до людей похилого віку.

Текст призову був опублікований спільнотою святого Егідія, його підписали такі відомі люди як: філософ Юрген Габермас, колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді, кардинал Маттео Дзуппі, журналіст Адам Міхник, соціолог Мануель Кастельс, економіст Джеффрі Сакс і інші. Перший підпис під зверненням зробив Андреа Рікардо - засновник спільноти святого Егідія.

Так, інтелектуали занепокоїлися майбутнім людства через кризу, викликаного пандемією коронавірусу. Зокрема, вони звернули увагу, що в багатьох країнах медичні послуги надаються "вибірково", ігноруючи літніх людей.

"Ми стурбовані сумними історіями масових смертей літніх людей в геріатричних установах. Стверджується думка, що можна пожертвувати їх життям на користь інших. Папа Франциск говорить про такий підхід як про "культуру відходів": вона позбавляє людей похилого віку права вважатися особистостями, зате вони стають тільки числом, а в деяких випадках не враховуються взагалі ... Змиритися з такою відповіддю негуманно і юридично неприйнятним. Так само неприйнятний такий підхід з точки зору не тільки релігійного бачення життя, але і в логіці прав людини і медичної етики", - йдеться в заяві спільноти.

Спільнота святого Егідія - міжнародна організація, заснована в 1968 році в Римі. Вона присутня в більш ніж 70 країнах світу. Відома своєю допомогою для бездомних, літніх людей, мігрантів, осіб ромської національності та миротворчими ініціативами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Прикарпатті лікарі відмовилися вчасно надати допомогу жінці похилого віку з підозрою на коронавірус, внаслідок чого вона загинула. Родичі жінки звинуватили лікарів у халатності.