RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

В Україні змінили критерії визначення зон карантину: що потрібно знати

У Міністерстві охорони здоров'я України об'єднали деякі показники статистики щодо захворювання на коронавірус, щоб спростити визначення карантинних зон.

Про це повідомив на брифінгу в середу, 12 серпня, глава МОЗ Максим Степанов.

"Проаналізувавши показники, які є, ми вирішили зробити ще зручніше, ще зрозуміліше за якими критеріями ми визначаємо тій чи іншій рівень небезпеки", - сказав міністр.

Тепер динаміка захворювання і кількість випадків на 100 тисяч населення будуть враховуватися в одному показнику. Його будуть розраховувати, виходячи з кількості хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів.

Степанов також додав, що при розрахунках буде більш чітко визначатися кількість заповнених ліжок.

"Роблячи ці пропозиції, ми намагалися врахувати всі нюанси. Ситуація на сході і заході різна. Всі ці пропозиції ми врахували і внесли відповідні пропозиції в уряд", - зазначив він.

Нагадаємо, що в Україні відбувся черговий стрибок захворювання, викликаного коронавірусною інфекцією. Станом на 12 серпня виявлено 1433 нових випадків.

Як повідомляв "Апостроф", станом на неділю, 9 серпня, столиця України і ще вісім областей України не відповідали всім критеріям для ослаблення карантинних заходів.