RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Продовжує ігнорувати народ": в центрі Києва пройшла акція проти міністра культури Ткаченка

У центрі Києва біля будівлі Міністерства культури України пройшов мітинг проти незаконного захоплення Труханового острова міністром культури, активісти вимагали від Олександра Ткаченка вийти, пояснити ситуацію з його будинком в заповідній зоні острова, а також піти у відставку.

Про це повідомив кореспондент видання "Журналіст".

"Таких, як міністр Ткаченко не повинно бути у владі, адже він забирає у нас майбутнє. Він не гідний називатися міністром культури. Він звичайний шахрай, місце якого за гратами. Ми делегували його у владу, а він замість розвитку країни та піклування про культуру і спадщину будує паркани у заповідній зоні і ховається від народу. А чому? Тому що розуміє, що повинен. Знає, що український народ розумний. І Ткаченку залишилося недовго на посаді міністра", - заявив активіст ГО "Ліс".

Активісти принесли до Мінкультури інсталяцію - пляж, підкресливши гостроту ситуації з будинком Ткаченка на Трухановому острові. Незважаючи на заклики мітингувальників, міністр культури не вийшов для спілкування і продовжує ігнорувати вимоги пояснити ситуацію зі своєю нерухомістю в заповідній зоні столиці, що викликає обурення у населення і вимоги зняти його з посади.

"Ми ще раз звертаємося до Ткаченка і вимагаємо від нього дати пояснення нам, українському народові, щодо дому, в якому він проживає, і інформації, яку він подав до декларації. Хочеться нагадати міністру, що ми дали йому можливість бути у владі. Що він, в першу чергу, повинен представляти інтереси українців і звітувати перед народом. Ми скинулися і придбали для нього басейн. Можливо, пан міністр не виходить до нас, тому що влітку звик відпочивати. Так ми даруємо йому власний курорт під стінами Мінкульту. Може тепер він з'явиться на роботі і вийде до народу?" - прокоментував активіст ГО "Ліс".

Один з активістів запропонував подарувати міністрові крім басейну клітку, "щоб той відчув, що його чекає найближчим часом, адже вони не зупиняться і продовжать вимагати справедливості".