RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Що зараз відбувається в Нових Санжарах, де бунтували через коронавірус: ексклюзивні подробиці

Нові Санжари Полтавської області в лютому цього року стали першим містом, де прийняли на обсервацію людей із охопленого коронавірусом Covid-19 Китаю. Масові протести, поліція у шоломах і кидання у вікна автобусів каміння призвели до того, що "Нові Санжари" стали іменем прозивним.

Про те, як живе відоме селище міського типу зараз, "Апострофу" розповіла місцева мешканка, учителька початкової школи, а зараз мама у декреті Ірина Заєць.

"У нас лише нещодавно за весь період один випадок виявили. Моя знайома з'їздила на відпочинок на Західну Україну - і захворіла. Зараз лікується у Полтаві. Їй зателефонувала туристка, з якою вони жили в одній кімнаті, і сказала, що в неї підтвердили коронавірус", - розповідає Ірина.

Її знайома зробила тести – спочатку діагноз не підтвердили, а потім все ж виявили Covid-19.

"Населення поставилося до неї нормально. Від цього ніхто не застрахований. Всі їздять на моря відпочивати, на Західну Україну. Ми цього року, правда, нікуди не їздили, бо у нас ще зовсім маленька дитина", - каже Ірина. Тож помешкання хворої ніхто не штурмував і скандалів не влаштовував.

Санаторій, де тримали перших карантинних, які прибули з Китаю, працює в звичному режимі, приймає відпочивальників.

"Всі живуть абсолютно нормальним життям. Тоді всіх налякали, людям нічого не пояснили. Приходили СМС із невідомих номерів, що, мовляв, "до вас везуть заражених людей". Потім все роз'яснили. Всі дотримуються дистанції, ходять у масках. Ми у "зеленій" зоні, тож діти будуть ходити в школу. Спочатку закривали ринки, деякі магазини. Зараз все працює, але з дотриманням певним вимог. Все контролюється і добре організовано", - розповідає Ірина.

Про те, чому китайський коронавірус став причиною масових протестів, які перейшли в заворушення, і хто в цьому винен, йдеться в матеріалі "Апострофа" "Люди бояться не коронавірусу: хто винен у заворушеннях в Нових Санжарах".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: