RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Може бути ключовою ознакою: вчені розповіли про новий симптом коронавірусу

У світі відомо ряд симптомів коронавірусу, але вчені заявили про новий, який може бути ключовим.

Про це повідомляє The Mirror.

За словами медиків, дуже важливим фактором при виявленні COVID-19 може бути ще один симптом - біль у животі. Такий висновок зробили після того, як 37-річна медсестра з Австралії зрозуміла, що у неї є вірус внаслідок болю в животі.

"Вона визначила, що у неї біль в животі, яка зазвичай не вважається симптомом COVID-19, але вона була неймовірно мудра і визначила, що це симптом, який може бути викликаний COVID-19. Вона пішла і здала аналізи, і результат виявився позитивним", - сказав заступник прем'єр-міністра і міністр охорони здоров'я Стівен Майлз.

Він підкреслив, що всі можуть пройти тестування, якщо будуть скарги на самопочуття.

У травні дослідження, опубліковане Королівським коледжем лікарів, показало, що у ряду пацієнтів з коронавірусом у Франції були болі в животі, але не було легеневих симптомів.

"Хоча коронавірус вважають респіраторним вірусом, який в основному передається через дихальні шляхи, первинне або вторинне оральне зараження може бути причиною цих абдомінальних симптомів", - сказали дослідники.

Відзначимо, що поки головними симптомами залишаються: підвищена температура, кашель і втрата нюху, смаку.

Як повідомляв "Апостроф", вакцина від коронавірусу може з'явитися в Україні в березні 2021 року, якщо події будуть розвиватися за оптимістичним сценарієм.