RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В рамках проекту STEM is FEM українських школярок навчали зварюванню на симуляторі, фото

У Києві відбувся дводенний навчальний модуль з машинобудування в рамках освітнього проекту STEM is FEM.

Про це повідомляє прес-служба проекту.

Дівчата слухали професійні лекції представниць технічних спеціальностей, брали участь в майстер-класі зі зварювання, відвідали з екскурсіями авіамузей і один з автосалонів BMW Україна. У салоні старшокласницям розповіли про особливості сучасного автомобілебудування і маркетингу.

"Ми розповіли дівчатам, чим ми займаємося, про тонкощі організації роботи офіційного представника машинобудівної компанії, на прикладах розповіли про новітні технічні розробки. Заключним етапом став тест-райд автомобілів BMW X5 і X7", - розповіла маркетинг-директор BMW Україна Олена Тареєва.

Дівчата зазначили, що крім теоретичних знань вони отримали практичний досвід, можливість наочно познайомитися з технікою і випробувати її.

"Найбільше сподобався тест-драйв. Це не як звичайний музей, де руками можна чіпати, а все дуже наочно показано і це найбільше сподобалося", - розповідає учасниця проекту з Дніпра Неллі Тарапата.

В кінці програми дівчат познайомили з тонкощами професійного зварювання і надали можливість самим спробувати зварювати на апараті доповненої реальності Soldamatic. Віце-президент Корпорації "Профі" Ольга Краско зазначила, що технічна сфера, через стереотип про низьку оплачуваність, відчуває кадровий голод, тому час дівчатам розвінчати цей міф, розвинути технічну галузь і викорінити з неї гендерний дисбаланс.

"Це багатогранний процес, без нього не можуть обійтися жодні сфери людської діяльності. З'єднання металу широко використовується при виготовленні мостів, суден, автомобілів, літаків, реакторів. Сварка удосконалює машинобудування. Це найточніший процес, красивий процес, а особливу красу йому надають дівчата. В Америці навіть є спільнота дівчат-зварювальниць. Це не просто модно, красиво, круто, а й дуже високооплачувано", - розповіла Краско.

"Ми ініціювали STEM is FEM, щоб боротися зі стереотипом про так звані "жіночі" і "чоловічі" професії. Коли учасниці модуля відвідують воркшоп з промислового зварювання, стає зрозуміло, що дівчатам це так само цікаво, як і хлопцям, - констатує ініціатор проекту, керівник IT-компанії Gamingtec Сапар Карягдієв, - З іншого боку, у них менше шансів спробувати такий рід діяльності, адже прийнято вважати, що це "не жіноча справа". Наш благодійний STEM-проект дає можливість спробувати себе в різних технічних професіях будь-якій старшокласниці в Україні".

STEM is FEM - це благодійний освітній проект, покликаний популяризувати технічні спеціальності серед українських школярок, а також побороти гендерні стереотипи в технічній галузі.