RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Показуха чи ні? Мережу вразили фото шкільних уроків під відкритим небом в Дніпрі

В Дніпрі навчальні заклади в умовах адаптивного карантину почали проводити "зелені" уроки - в деяких школах міста класи облаштували просто неба.

Про це йдеться в повідомленні Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради на сторінці у Facebook.

Через карантинні заборони в умовах пандемії коронавірусу заклади освіти змушені пристосовуватися до нових вимог. Так, у школах почала діяти низка правил, серед яких - масковий режим, дезінфікування та провітрювання кабінетів. МОЗ рекомендує закладам загальної середньої освіти за можливості проводити уроки на свіжому повітрі, оскільки так простіше дотримуватися фізичної дистанції між учнями.

В Дніпрі деякі школи почали проводити "зелені" уроки - учнівські парти для одного школяра розмістили в дворах шкіл, а деякі предмети почали викладати на відкритому повітрі.

"Такий формат уроків започаткував свого часу ще відомий педагог Василь Сухомлинський, а карантин змусив знову повернутися до нього вже у 2020 році", - пояснили у відомстві.

За словами вчителів та батьків учнів, такий формат занять подобається дітям. А ще більше - уроки-квести, уроки-дослідження, міні-експедиції з різних навчальних предметів на відкритих локаціях шкільного подвір’я, саду або парку.

У коментарях українці переважно підтримали ініціативу дніпровських педагогів, але були такі, які поставилися до ідеї критично.

"Підтримую! Не всі предмети, але такі як література, історія, географія, біологія... Чому б і ні? Погода поки дозволяє", "Якщо чесно, то схоже на "показові виступи". А взагалі - ідея суперова", "Маячня цілковита. Тепер уявімо: 500 осіб вийде проводити уроки на вулиці, дошку, техніку, не кажучи вже про стільці, тягати з собою, сонце пече або вітер пробирає, пил жене, амброзія або інший алерген цвіте, тітки/дядьки заглядають... А там, дивись, щоб ніхто з учнів не відбився від класу. І який сенс, якщо діти все одно контактують в приміщенні: туалет, їдальня, коридор...", "Клас! І не жарко дітям в задушливих класах", "Так, класно, але у нас голосові зв'язки не залізні", "Цікаво, хто парти виносить і заносить", "Так, але скоро зима....", - пишуть користувачі мережі.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні ввели чіткий план дій на випадок, якщо в учня в школі виявили симптоми коронавірусу.