RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.65
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

Всі новини

У Запоріжжі на ЛГБТ-параді затримали неадеквата зі зброєю: подробиці і фото

У неділю, 20 вересня, в Запоріжжі на акції ЛГБТ-спільноти "Місто без стереотипів", в якій взяли участь близько 500 людей, поліція затримала трьох агресивно налаштованих противників акції, один з яких направляв на учасників пістолет.

Про це повідомляє поліція області.

Як повідомили в поліції, під час акції агресивно налаштовані молоді люди намагалися кидати петарди і яйця по активістам. Трьох із них затримали, в тому числі чоловіка, який дістав пістолет і направив на учасників акції. У нього вилучили предмет, зовні схожий на пістолет "Флобер".

Як пише "Укрінформ" , противників ЛГБТ-спільноти було вдвічі менше, ніж учасників акції, але вони поводилися агресивно. Після завершення акції поліція витіснила їх з площі. За словами озброєного чоловіка, він хотів вистрілити в учасників, тому що ненавидить людей з нетрадиційною орієнтацією.

Як повідомив учасник оргкомітету Запоріжжя Прайд 2020 Костянтин Андрєєв, акція була мирною і була спрямована на те, щоб представники нетрадиційної сексуальної орієнтації мали рівні права з гетеросексуальними людьми.

Як повідомляв "Апостроф", 30 серпня в Одесі під час проведення "Маршу рівності" його учасників закидали тухлими яйцями захисники "традиційних цінностей", які зламали плакати своїх опонентів і райдужний прапор. Під час сутичок постраждали двоє поліцейських, які охороняли правопорядок на акції.