RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Коли світ повернеться до нормального життя і зможе перемогти коронавірус: вірусолог дала прогноз

Вже наступної весни світ буде повертатися до нормального життя після пандемії, а коронавірус, що викликає Covid-19, стане звичайним респіраторним збудником.

Про це в ефірі Апостроф Live розповіла лікар-вірусолог Алла Мироненко.

За словами вірусолога, носіння масок і дотримання соціальної дистанції, до яких вже звикли люди, приносять позитивні плоди.

"Все вже звикли носити маски та дотримуватися дистанції - і це дуже добре. Ми з цим впораємося. Ще пройде зима, і далі весь світ буде повертатися до нормального життя. Цей збудник стане звичайним респіраторним збудником, яких ми знаємо близько 200. З цим будуть стикатися діти, а дорослі не будуть хворіти. Але треба ще дійти до цього ", - говорить Мироненко.

Вона додала, що без появи вакцини світ зможе перемогти COVID-19, якщо перехворіє 80% населення.

"Але я не знаю, чи доцільно це зараз, намагатися захворіти, якщо ти не впевнений, як ти вийдеш з цієї хвороби. Особливо це стосується людей похилого віку, людей з хронічними хворобами. Дітям не страшно, тому що вони зазвичай легко і безсимптомно переносять хворобу і формують нам імунний прошарок. Це добре", - пояснила Алла Мироненко.

Детальніше про те, якою буде ситуація з коронавірусом в найближчі місяці і чи зможемо ми подолати COVID до появи вакцини, читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус стане звичайним збудником, дорослі ним не хворітимуть - лікар-вірусолог.