RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Зібрав гроші, почав роботи і зник": блогер розповів як Притула піарився на допомозі сліпим

Українське товариство сліпих (УТОС) змушене в борг доробляти ремонт, розпочатий шоуменом Сергієм Притулою. Через це зупинено роботу єдиної в Україні редакції, яка випускає книги і журнали для людей з проблемами зору.

Про це розповів блогер Ярослав Бондаренко, передають "Вести".

Він нагадав, що 15 липня Сергій Притула опублікував на платформі для збору пожертвувань Patreon відео, в якому повідомив про виділення першого траншу на ремонт приміщень УТОС в сумі 8 тис доларів. За ці гроші повинні були відремонтувати душові, санвузли і житлові кімнати.

Бригада Притули провела підготовчі роботи, демонтувала сантехніку, зашила частину стін гіпсокартоном, купленим за рахунок коштів УТОС. Однак після бригада зникла, а роботи зупинилися.

"Не працюють санвузли і душі, тому що їх просто немає, а приміщення знаходиться в непридатному після демонтажу стін стані. Робота підприємства повністю паралізована. Житлові приміщення, де постійно зупинялися сліпі, в непридатному стані... Керівництву довелося залізти в борги, щоб за свій рахунок найняти бригаду і завершити ремонт", - повідомив Ярослав Бондаренко.

При цьому блогер зазначив, що шоумен піариться "на допомозі сліпим" в ефірі шоу "Право на владу" на 1+1 і в соцмережах. 2 вересня він анонсував швидке завершення ремонтних робіт і обіцяв влаштувати новосілля "з тортиком і шампанським".

"Співробітники підприємства плачуть від того, що опинилися в безвихідній ситуації. Я мінімум 3 рази бачив сльози співробітниці УТОС Валентини. Вона показала переписку в вайбері. Писала Притулі про всі проблеми, але він фактично "відморозився". Обіцяв приїхати в понеділок (28 вересня), надіслав повідомлення голосове, але так і не приїхав", - розповів Ярослав Бондаренко.

Блогер нагадав, що 8 тис доларів були пожертвувані меценатами і простими українцями. При цьому вартість проведених демонтажних робіт і закуплених бригадою Притули будматеріалів фахівці оцінюють приблизно в 4 тис доларів.

"Ніяких кошторисів і звітів нікому не надали: ні керівникам підприємства, ні громадськості. Куди тоді подівся залишок грошей незрозуміло... Одна справа передвиборна конкуренція, але це зовсім інша справа, що стосується сліпих людей і грошей, які збирає сам Притула. Так що, Сергій, ти перейшов червону лінію", - сказав Бондаренко, додавши, що ремонт будівлі УТОС може обійтися приблизно в 1 млн грн.