Україна прийняла важливе рішення щодо санкцій проти Білорусі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там в цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, бо тут вже йдеться про питання послідовності політики. Україна вважає, що в цій ситуації важливо діяти єдиним фронтом. Ми робимо все, що в наших силах, щоб допомагати народу Білорусі в цій складній ситуації", - заявив міністр закордонних справ.

В МЗС наголошують, що Україна планує приєднатися саме до персональних санкцій щодо певних представників білоруського керівництва.

"Що стосується економічної взаємодії - ми не плануємо атакувати. Ми не плануємо робити Білорусі ще гірше - ми бажаємо їй тільки добра. В нас немає в планах якогось ембарго, запровадження якихось обмежень на торгівлю", - повідомив Кулеба.

Також Україна не зменшуватиме рівень дипломатичного представництва в Мінську. Це означає, що український посол і надалі працюватиме в Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Канада і Великобританія ввели санкції проти ряду офіційних осіб уряду Білорусіразом з невизнаним президентом Олександром Лукашенком.