RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Митрополит Онуфрій провів служіння у Покровському монастирі на день Покрови Пресвятої Богородиці

Православні християни 14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій провів богослужіння у Миколаївському храмі Покровського монастиря на столичній Лук’янівці.

Як нагадав вірянам Блаженнійший Онуфрій, Покрову відзначають на честь чуда, що сталося у Константинополі і свідком якого став православний святий Андрій Юродивий. Місто було у облозі іновірців, тож християни молилися та просили божої допомоги та захисту. Під час служби візантійський святий побачив Діву Марію у супроводі янголів та святих під час нічної служби у Влахернському храмі Константинополя.

Богоматір, твердив святий Андрій, була вкрита сонцесяйною хустинкою-омофором. Марія у видінні юродивого зняла накидку і покрила нею вірних, щоб захистити їх від ворога. І облога невдовзі закінчилася. Цього дня православні молять Божу Матір про допомогу і захист. В день захисника України православні бажають військовим найголовніше — миру.

"Хочу побажати захисникам вітчизни, щоб Покров Святої Богородиці був завжди над ними. Щоб вони були професійні, мужні. Могли в будь-який момент стати на захист нашої Батьківщини, але щоб їм ніколи не треба було застосовувати свої навички. Щоб був мир в нашій країні", - сказав Вадим Новинський, народний депутат, диякон УПЦ.

Також сьогодні священники та монахи просили Богородицю захистити хворих на ковід та лікарів, які борються із епідемією.

Сюжет Володимира Задираки (журналіст) та Сергія Прядки (оператор) спеціально для Апостроф ТВ.