RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли буде другий тур місцевих виборів в Україні: названо ймовірні дати

У неділю, 25 жовтня, в Україні відбувся перший тур місцевих виборів, а другий тур виборів міських голів буде проводитися тільки в містах, де понад 75 тисяч виборців і де жоден з кандидатів не набрав 50% голосів виборців.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

Глава правління організації Ольга Айвазовська прогнозує, що другий тур місцевих виборів відбудеться в більшості великих міст.

"Ми бачимо, що є великі перспективи організації повторного голосування в більшості територіальних громад від 75 тис. виборців на посаду міського голови", - зазначила вона.

Айвазовська додала, що ясності з датою проведення другого туру поки немає. Вона уточнила, що повторне голосування в різних регіонах може проходити в різні дати - як 15 листопада, так і 22 листопада.

"Не зрозуміло, в які саме терміни, тому що законодавство визначає, що результати встановлюються не пізніше, ніж на 12 день після дня голосування, а повторне голосування організовується протягом трьох тижнів. Тому точної дати другого туру повторного голосування немає", - пояснила Айвазовська .

Як повідомляв "Апостроф", згідно з паралельним підрахунком голосів, який проводив штаб мера Києва Віталія Кличка і партії "Удар", на виборах до Київської міської ради Віталій Кличко набрав близько 51% і перемагає вже в першому турі, партія "Удар" проходить до Київради з результатом майже 20%.