RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вірусолог назвав найбільш "небезпечних" тварин, які можуть викликати нові пандемії

Кажани і панголіни можуть стати причиною нових світових пандемій. Щоб уникнути зараження новими модифікаціями вірусу, які можуть бути викликані мутаціями, люди мають поміняти свої харчові звички.

Як пише URA.RU, таку думку висловив професор кафедри "Вірусологія" в МГУ, доктор біологічних наук Олексій Аграновський.

"Відомий резервуар цих вірусів - кажани. Нові форми, нові віруси від них передаються на людей. Вони не хворіють і в кажанів вірус спокійно існує. Це можуть бути і інші екзотичні теплокровні тварини, наприклад панголіни", - говорить Аграновський.

У той же час цих тварин нерідко вживають в їжу в Китаї. Однак було б розумно, якби китайці відмовилися від подібних харчових звичок, адже це несе загрозу для всього світу.

"Я сподіваюся, що в майбутньому люди будуть поводитися розумніше і відмовляться від звички харчуватися такою екзотикою і тримати їх в клітках. Тому що від цього можуть відбутися всілякі неприємності", - зазначив професор.

Аграновський додав, що в даний час немає даних про передачу людям вірусу від кішок і собак. Тому боятися цих тварин не варто.

Як повідомляв "Апостроф", Наталя Атамась, науковий співробітник Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України розповіла, яких запобіжних заходів варто дотримуватися власникам собак і кішок під час пандемії коронавірусу.