RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Загинув, як герой: волонтер нагадала історію 16-річного хлопця, по-звірячому вбитого бойовиками ДНР

Волонтер Наталія Юсупова згадала історію 16-річного Степана Чубенка, якого в 2014 році вбили на Донбасі за любов до України.

Про це вона написала в Facebook.

"Влітку 2014 року, Степан Чубенко повертався з Києва до Краматорська, через окупований Донецьк. Стьопа займався футболом і був воротарем юнацької команди "Авангард". Окупанти затримали його за жовто-синю стрічку на рюкзаку і під час обшуку знайшли шарф ФК "Карпати". За це над ним знущалися, били і пострілом в голову вбили. Хлопцю було всього 16 років", - розповіла жінка.

Волонтер особисто знайома з мамою хлопця, вони кілька разів спілкувалися, та розповідала про свого сина і про трагедію, яка сталася в родині.

"Вбити пацана за те, що він любить свою країну!!! Ми всі пам'ятаємо як на росТБ кричали як розіп'яли хлопчика, потім визнали, що це був фейк. А тут не фейк, не вигадка, тут реальність. У мене тільки один питання до любителів русского мира, ось так вбивати підлітків, знущатися над матір'ю, це Вас влаштовує? Ось це вони карателі, вони окупанти і нелюди і це Ви їх привели. вони били Стьопу кілька днів, пов'язаного, дорослі мерзоти! Прізвища вбивць відомі, вони ховаються на території РФ", - пише Юсупова.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Петро Порошенко 28 червня 2017 року, на честь Дня Конституції підписав указ про відзначення державними нагородами. він нагородив посмертно Степана Чубенка з Краматорська, якого жорстоко вбили бойовики "ДНР" і російські найманці навесні 2014 року. Йому присуджено орден "За мужність" III ступеня.

Нагадаємо, що Дзержинський міський суд Донецької області виніс обвинувальний вирок трьом бойовикам "ДНР", які в 2014 році за активну проукраїнську позицію вбили 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка.