RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Під Одесою спіймали рідкісну рибу - її називають майстром підводного маскування: фото

Науковці з Одещини похвалилися уловом, виявивши рідкісного кам'яного окуня.

Про це інформує прес-служба Держрибагентства України.

Повідомляється, що кам'яного окуня вдалося виявити під час огляду бичкових сіток, які були в Одеській затоці.

"Кам’яний окунь - один з найкращих мисливців Чорного моря, майстер підводного маскування. Колір тіла окуня повністю співпадає з кольором кам’яних водоростей. Риба веде усамітнений спосіб життя, вибираючи при цьому підводні місця з густими заростями. В таких умовах полювання на ракоподібних та риб проходить найбільш вдало", - зазначають вчені.

Фото: Держрибагентство України

Фото: Держрибагентство України

Тіло окуня, вага якого приблизно 250 грамів, покрите дрібною лускою, а через великий рот його нижня щелепа завжди видається вперед. Ця рідкісна риба - гермафродит, бо у статевих залозах розвиваються як чоловічі, так і жіночі клітини. Ікра та молоки, у свою чергу, в однієї особи можуть дозрівати у різний час, а сама риба виконує функції самця та самки.

Науковці також попередили, що кам'яний окунь занесений до Червоної книги через маленьку популяцію і подібні улови дозволяють вченим глибше оцінити стан чорноморської іхтіофауни.

Раніше ми розповідали, що в Одесі зловили екзотичну рибу, родом з Амазонки. Мова йде про аравану сріблясту, яка мешкає виключно в теплих водах Латинської Америки.