RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як не заразитися коронавірусом на Новий рік і Різдво: порада від ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я, де раніше закликали не вакцинувати людей проти коронавірусу примусово, назвали спосіб, який потенційно допоможе врятуватися від зараження COVID-19 у новорічні і святкові дні. Там порадили уникати обіймів, які назвали "тісним контактом", при якому найчастіше передається коронавірус.

Про це повідомляє агентство AP.

За словами начальник відділу надзвичайних ситуацій ВООЗ Майкла Райана, "шокуючий" рівень випадків COVID-19 та смертності, особливо в США, означає, що цього року люди не повинні наближатися до своїх близьких.

"Шокуюче бачити, як у США помирає від однієї до двох людей на хвилину - це в країні з чудовою, потужною системою охорони здоров'я і високими технологічними можливостями", - сказав він.

За даними Університету Джона Хопкінса, на сьогоднішній день в США зафіксовано понад 280 тисяч смертей від коронавірусу.

В ВООЗ закликали людей вжити всіх заходів для попередження інфікування, а оскільки обійми є тісним контактом, не варто наражати своїх близьких на небезпеку.

За словами технічного керівника ВООЗ щодо COVID-19 Марії Ван Керхов, більшість передач вірусу трапляється серед людей, які, як правило, проводять багато часу разом, обмінюються їжею, знаходяться в приміщеннях, на робочих місцях або вдома, і інколи важко "розплутати", як саме вірус було поширено.

"Жахливо думати, що ми будемо тут, у Всесвітній організації охорони здоров'я, казати людям: "Не обіймайте одне одного". Однак це жорстока реальність у таких місцях, як США зараз", - додав Майкл Райан.

До слова, у листопаді головний лікар Великобританії Кріс Вітті також сказав британцям, що вони не повинні обіймати та цілувати своїх літніх родичів під час цьогорічного святкового сезону, "якщо ви хочете, щоб вони вижили і щоб їх знову обійняти".

Як повідомляв "Апостроф", Велика Британія першою в світі схвалила вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. У країні стартувала вакцинація, першою щеплення отримала 90-річна Маргарет Кінан.