RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ефективні ліки від коронавірусу будуть нескоро - вірусолог зі США

У Великобританії вже почали вакцинацію від Covid-19, на створення вакцини пішло менше року. А ось розробка ефективного препарату від коронавірусної інфекції займе набагато більше часу.

Про це "Апострофу" розповіла заслужений професор кафедри молекулярної біології Прінстонського університету, автор підручників з вірусології Джейн Флінт.

Розробка антивірусного препарату включає в себе проведення випробувань, які доведуть його ефективність.

"І оскільки це ліки, то тестування на токсичність будуть значно дорожчими, ніж тестування вакцини. Після того, як тестування на тваринах покаже, що препарат нешкідливий, можна буде переходити до клінічних випробувань", - пояснила професор.

Вона додала, що антивірусні препарати необхідні, тому що будуть люди, які не вакциновані, але процес триватиме довше, ніж розробка щеплень.

"Але крім того, треба створити контрольовану середу - моніторити населення і визначати, кому можуть знадобитися ліки ще до того, як ця людина захворіє. Це дійсно складне завдання. А коли у людини вже проявляються перші симптоми, вже може бути запізно приймати ліки, щоб вони мали максимальний ефект", - зазначила Джейн Флінт.

За її словами, зараз у багатьох країнах проходять дослідження, але препарати виявляються неефективними.

"Взагалі, створення ліків від вірусу зараз часто політизоване. Наприклад, Дональда Трампа переконали, що є ефективні ліки і їх можна давати людям, хоч медичні випробування ще не були завершені. Це погана ситуація", - наголосила професор.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Карантин в Китаї був жахливий, але ефективний - професор з США про боротьбу з COVID.