RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

Українські військові отримали партію бронемобілів п'ятого класу захисту: фото

Збройним силам України передали на озброєння більше 40 спеціальних броньованих автомобілів "Козак-2", випущених українським НВО "Практика". Передача відбулася 12 грудня, у День Сухопутних військ.

Про це повідомили на сторінці НВО "Практика" у Facebook.

Зазначається, що в 2020 році підприємство достроково завершило виконання державного оборонного замовлення на бронемобілі "Козак-2", які вже 5 років постачаються українським військовим.

"Ми особливо пишаємось, що переважна більшість комплектуючих та компонентів, які використовуються, для виготовлення "Козак-2", вітчизняного виробництва і постачаються десятком українських підприємств. Бронеавтомобіль виробництва НВО "Практика" пройшов повний цикл державних випробувань і у березні 2017-го прийнятий на озброєння вітчизняного війська", - йдеться у повідомленні.

Спеціалізований броньований автомобіль "Козак-2" ПСЗА-5 (панцерний захист спеціалізованих автомобілів 5 класу) призначений для перевезення особового складу, зразків озброєння, військових вантажів і майна на всіх типах доріг і місцевості; проведення тактичних операцій (патрулювання, супровід транспортних засобів під час виконання спеціальних завдань); передачі розпоряджень і забезпечення зв'язку; вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і мін.

Варто додати, що на озброєнні частин та підрозділів Збройних Сил України та інших силових структур держави на даний час знаходиться понад 240 машин "Козак-2".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні можуть налагодити виробництво чеських самохідних гаубиць Dana-M2 на потужностях вітчизняного оборонно-промислового комплексу.