RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Екс-охоронець Яроша повернувся з російського полону: фото і відео

Український солдат Олександр Шумков, який був засуджений в Російській Федерації до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченням в участі в "Правом секторі", де він був охоронцем Дмитра Яроша, вже звільнений і повернувся на батьківщину.

Про це повідомила українська омбудсмен Людмила Денисова на своїй Facebook-сторінці, опублікувавши фото і відео повернення політв'язня Кремля.

Чиновниця нагадала, що Шумков понад три роки перебував у незаконному ув'язненні у виправній колонії в місті Торжок Тверської області. "Майже весь термін ув'язнення він перебував у штрафному ізоляторі і загоні суворих умов утримання", - зауважила Денисова.

За її словами, з колонії його було звільнено ще 23 грудня і переміщено до "центру тимчасового утримання іноземних громадян УМВС РФ по Тверській області".

"Зараз він перетнув російсько-український кордон і прибув в автомобільний пункт пропуску "Бачівськ", де його зустріли рідні, представник Офісу Уповноваженого та представники територіальних органів військового управління ЗСУ", - уточнила вона в своєму повідомленні, зауваживши, що сьогодні Олександр відправиться в Херсон до військової частини, де до затримання проходив військову службу.


Як повідомляв "Апостроф", раніше Олександр Шумков під час зустрічі зі своєю матір'ю в російському СІЗО розповів про подробиці свого викрадення.