RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українські військові отримали новітні безпілотники "Фурія": характеристики та фото

Представникам Збройних сил України в кінці грудня 2020 року передали кілька десятків БПАК А1СМ "Фурія", їх використовують для розвідки та коректування вогню артилерії.

Про це журналістам порталу Defense Express повідомили представники компанії "Атлон Авіа".

БПАК А1СМ "Фурія" використовуватимуть артилерійські підрозділи бригад, з якими у компанії "Атлон Авіа" налагоджений тісний зв'язок. Українська війська вже кілька років застосовують комплекс компанії у своїх цілях.

Представники "Атлон Авіа" розкрили деякі характеристики "Фурії". Повідомляється, що максимальна висота "Фурії" - 2500 метрів, оперативний радіус - до 50 кілометрів. Максимальна швидкість "Фурії" - 140 кілометрів на годину. Авіаційний комплекс має літій-іонний акумулятор до 42 тисяч мА / год. У компанії "Атлон Авіа" висловили обережний оптимізм, що при реалізації наступних експортних контрактів подолання бюрократичних та організаційних перешкод буде здійснюватися набагато швидше з боку всіх, хто бере участь в цьому процесі.

Керівник компанії "Атлон Авіа" Артем В'юнник повідомив, що підприємство змогло вчасно виконати державне замовлення на 2020 рік.

"Виконання ДОЗ-2020 по порівнянні з минулим роками було істотно ускладнено як впливом пандемії - тому закордонні постачальники затягували відвантаження комплектуючих, так і тим, що в самій Україні прийняття нинішнього ДОЗу сталося зі значною затримкою. На його виконання залишалося лише кілька місяців. Це призвело до значного навантаження на колектив підприємства саме в кінці року, при тому, що частина нашої команди саме в цей час змушена була піти на карантин з огляду на COVID ", - сказав Антон В'юнник.

Ефективність застосування авіаційних комплексів неодноразово була доведена в ході військового конфлікту на території Нагірного Карабаху. Саме тому закупівлі комплексу "Фурія" - це один з домінуючих трендів при визначенні пріоритетів для оснащення армії в багатьох державах світу.

"Як і всі попередні роки, ми знову перебуваємо в ситуації невизначеності і не можемо спланувати раціональне завантаження наших виробничих потужностей", - зазначив глава компанії.

На сьогоднішній день ВСУ зберігає потребу в додатковому комплектуванні частин РВіА безпілотними комплексами авіаційної розвідки і коректування вогню. Керівник компанії "Атлон Авіа" зазначив, що підприємство вже зайнялося розробкою нового безпілотного комплексу під назвою "Грім". Цей комплекс буде набагато могутнішим за попередні, він стане справжнім проривом. На даний момент невідомо, коли оголосять дату тестів "Грома".

Як писав "Апостроф" раніше, українські військові провели масштабні навчання з ракетами "Смерч" біля Криму.