RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як позбутися від похмілля 1 січня: щось з цих лайфхаків точно спрацює

Після новорічної ночі і "штурму" святкового столу багато хто стикається з неприємними наслідками надмірного вживання алкоголю, навіть якщо він був якісним. "Апостроф" ділиться порадами, які допоможуть позбутися від похмілля і як можна швидше повернути собі гарне самопочуття. Тут зібрані поради від медиків, кухарів і барменів.

Відновлення балансу рідини

Без води тіло повільніше позбавляється від продуктів розпаду етанолу і похмілля триває довше. Треба багато пити дрібними ковтками, хоч це і може виявитися важкою справою. Наберіться мужності - після другої чашки чаю справа піде краще. Пити краще всього розчини для регідратації (з аптеки, наприклад) або мінеральну воду.

Також підійдуть солодкий чай, томатний сік і розсіл. Кава від похмілля не допоможе. Також можна спробувати попити чай з медом - 100% гарантії немає, але ніколи не знаєш, від чого стане легше при похміллі. Фруктові соки та бульйони допоможуть полегшити неприємні симптоми.

Ще один засіб - сік лимона. 100 мл вистачить на цілий день. Пити, вживаючи раз в 1,5-2 години потроху. Лимон також допоможе нейтралізувати токсини.

Медики також радять їсти імбир, бо в ньому містяться каротин, В1, В2 і аскорбінова кислота, які незамінні при похміллі. Також в його складі є калій. Імбир допоможе, якщо вас нудить і болять м'язи. Також він нормалізує роботу кишечника.

Кефір, тан, айран, кефір, кумис містять амінокіслоти, які покращують апетит, а молочнокислі бактерії виводять з організму токсини, які з'явилися під час розпаду алкоголю. Також вони допомагають захистити печінку.

Сорбенти. Їх, звичайно, треба було пити перед новорічною вечіркою. Але виводити з організму отрути треба всіма доступними способами. Краще віддавати перевагу сучасним засобам, а не активованому вугіллю, бо проковтнути 10-20 штук таблеток з похмілля подужає не кожен.

Похмелятись чи ні?

У цьому питанні є два підходи. Перший - ніякого алкоголю. Додаткове навантаження на організм додасть складнощів, бо всередині вас і так повно продуктів розпаду алкоголю. Після опохмелу вам здасться, що стало легше, але незабаром отруєння стане сильніше.

У свою чергу бармени все ж пропонують похмелитися. Тут головне - не зловживати, щоб "опохмел" не перетворився на запій. Для "ранкового" коктейлю знадобиться 50 мл хорошого (важливо!) віскі, 50 мл вершків і дві чайні ложки меду. Все змішуємо і випиваємо залпом. Ще один рецепт: біле вино (краще сухе), мінералка - не більше 100 мл кожного напою - і дві чайні ложки лимонного соку. Наливаємо в келих спочатку вино, потім воду і сік. П'ємо.

Сон

Похмілля можна просто проспати - звичайне воно проходить за 24 години.

Знеболююче

Якщо голова болить настільки, що не виходить навіть спати, випийте знеболююче. Використовуйте тільки перевірені ліки - ті, які вже пробували колись.

Прогулянка

Пройдіться хоча б по дому - рух допомагає відволіктися. А ось на свіжому повітрі з диханням з організму легше виводяться з крові продукти розпаду алкоголю. Якщо ви не хочете гуляти, можна зайнятися йогою.