RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Хто і за що вбив Нємцова: в мережу злили деталі "спецоперації" Кремля

Російського опозиційного політика Бориса Нємцова, якого застрелили 27 лютого 2015 року в Москві, вбили через те, що він планував оприлюднити інформацію про виробництво фальшивих євро в одній з республік на Північному Кавказі і "сітку" транспортування, поширення та зберігання фальшивок на той момент часу. Спецоперація по підриву європейської економіки була ініційована і контролювалася з Кремля.

Про це повідомили в Telegram-каналі Генерал СВР.

Повідомляється, що Борис Нємцов збирався виїхати за кордон і оприлюднити цю інформацію з наданням відповідних доказів.

"Ми знаємо, що він попросив свого знайомого, який мав відношення до органів, перевірити цю інформацію, і що його знайомий повідомив про це в Кремль. Рішення про ліквідацію Бориса Нємцова ухвалив особисто президент Росії Володимир Путін. Для організації вбивства залучили Віктора Золотова, який зв'язався з керівництвом республіки на Північному Кавказі і запропонував від імені президента допомогти, як він висловився, вирішити "загальну проблему", - йдеться в повідомленні.

Організація і координація вбивства Нємцова була доручена Золотову. Стеження, прикриття і організаційні заходи щодо вбивства Бориса Нємцова Путін доручив Олексію Дюміну і для цього дав розпорядження головам ФСБ і ФСО надавати будь-яке можливе сприяння і допомогу.

За Нємцовим було встановлено цілодобове спостереження як технічними засобами спостереження, так і за допомогою людей, які здійснювали зовнішнє спостереження.

"Телефон супутниці Нємцова, Анни Дурицької, був фактично засобом прослушки. Вибравши "вдалий" час і місце, вихідці з тієї самої північнокавказької республіки, "люб'язно" надані керівництвом республіки і координовані Золотовим і Дюміним через Руслана Геремеева, скоїли вбивство. Володимира Путіна сповістили за годину до вбивства і він дав згоду", - йдеться в повідомленні.

Інформацію про причини і виконавців вбивства Бориса Нємцова прокоментував російський військовий експерт Анатолій Несміян.

"Ніякого альтруїзму в опублікуванні такої інформації, зрозуміло, немає. Швидше за все, це ще один хід у боротьбі між двома найбільшими в ресурсному відношенні силовими ОЗУ Росії - ФСБ і СВР. Обидві ОЗУ до інтересів країни і народу мають найвіддаленіше відношення, так що аналогія між жабою і гадюкою тут цілком доречна. Але в цій боротьбі намітилася цілком очевидна криза з різким загостренням. Це схоже на загострення кризи всередині США, хоча, звичайно, в російському виконанні це своєрідний карго-культ. Хоча не виключено, що дві найбільші силові ОЗУ Росії орієнтуються саме на різні угруповання в США - звідси і синхронність в загостреннях.

У будь-якому випадку "наших" там точно немає. Одні бандити намагаються спихнути інших бандитів, щоб отримати монопольне становище в Росії. Народ і країна тут йдуть при будь-якому розвитку подій за залишковим принципом", - написав він у своєму ЖЖ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев розповів, що резонансні вбивства в Росії і напади на політичних і громадських діячів можуть скоювати, щоб таким чином "сподобатися" президента РФ Володимиру Путіну. Він назвав вбивства Бориса Нємцова і Анни Політковської подарунком Путіну від керівництва Чечні.