RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Вакцинацію українців довірили Пасічнику, проти якого фармацевти проводили протести - ЗМІ

Одним з відповідальних за вакцинацію українців від коронавірусу є радник глави ОП Михайло Пасічник, який двічі очолював Державну службу лікарських засобів, і кожного разу його перебування на посаді закінчувалося скандалами.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як говориться в матеріалі, у звіті Контрольно-ревізійного управління, яке проводило перевірку діяльності Міністерства охорони здоров'я в 2002-2003, сказано, що за бюджетні кошти чиновники закуповували у "своїх" фірм ліки для держлікарень за цінами, які більш ніж на 500% перевищували вартість аналогічних препаратів на ринку. Такий фірмою журналісти називають фармацевтичну компанію "Фалбі", яка належала Пасічнику.

У той час він у перший раз очолював Державну службу з лікарських засобів. Згідно з матеріалами КРУ, Пасічник "лобіював включення до "Переліку..." лікарських засобів тих виробників, дистриб'ютором яких була його компанія "Фалбі".

Про "Фалбі" відомо, що в 2006 вона підписала з державним "Укрексімбанком" кредитну угоду з лімітом на 40 млн дол, але так і не повернула гроші, а загальний борг перед банком складає близько 1 млрд грн.

Друге призначення Пасічника в Держслужбу лікарських засобів в 2014-15 ознаменувалося звинуваченнями в "наркотичному геноциді" українців. Термін вигадали фармацевти, які виходили до Кабміну з вимогами звільнити Пасічника з посади.

Під протекцією Пасічника було прийнято рішення про те, що кодеїновмісні препарати в Україні можна вільно продавати в аптеках. Такі препарати через дешевизну компонентів називають "наркотиками для бідних".

"Як показують соціологічні дослідження, епідемія коронавірусу стала подією номер один для українців у 2020. Майже половина українців сподіваються, що в 2021 епідемію все-таки буде подолано. Таким чином, кожна дійова особа, причетна до менеджменту в медичні галузі, буде розглядатися "під мікроскопом", - повідомляє ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що Пасічник відомий своєю прихильністю до гомеопатії. За матеріалами ЗМІ, він "лобіював гомеопатичні засоби" під час перебування головою Держлікслужби, незважаючи на те, що гомеопатія критикується експертами і ВООЗ.