RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Як гадати на Старий Новий рік: найпопулярніші способи

В Україні традиційно ніч з 13 на 14 січня українці святкують Старий Новий рік. Напередодні нового року дівчата традиційно ворожать на свою долю і чоловіка.

"Апостроф" зібрав кілька способів дізнатися, що ж чекає вас в майбутньому.

Ворожіння з чашками

Треба взяти стільки чашок, скільки людей будуть ворожити. У чашки необхідно покласти каблучку, хліб, монету, цукор, сіль, цибулю, а в одну налити води. З закритими очима кожен з учасників ворожіння вибирає собі чашку. Що виявилося в посудині, таким і буде найближче майбутнє:

  • каблучка означає швидке весілля;
  • хліб - достаток;
  • монета - багатство;
  • цукор - веселощі;
  • сіль - невдачу;
  • цибуля - сльози;
  • чашка з водою віщує життя без особливих змін.

Ворожіння на зернах

Візьміть банку з будь-якою крупою і поставте питання, яке вас цікавить. Потім лівою рукою візьміть жменю зерен і перерахуйте їх. Парна кількість означає позитивну відповідь на ваше запитання, а непарна - негативну.

Ворожіння на варениках

Це одне з найбільш традиційних ворожінь на Старий Новий рік. Господиня будинку готує вареники з картоплею чи капустою, і в деякі з них кладе несподівану начинку. По тому, кому що попадеться, визначають долю людини в новому році. Наприклад, льодяник означає солодке життя, паперова купюра або монетка - багатство, цукерки - поповнення в родині, нитка - довгу дорогу, подорож, ґудзик - красиві обновки, перчинка - яскраве життя "з перчинкою".

Ворожіння на судженого

В ніч з 13 на 14 січня незаміжнім дівчатам потрібно покласти під подушку чотири карти із зображеннями королів різних мастей. На ранок потрібно витягнути одну карту. Якої масті буде король, таким буде і майбутній чоловік. Піковий король - старий і ревнивий чоловік, трефовий - чоловік-військовий, чирвовий - молодий і багатий суджений, а бубновий король значить, що чоловік буде бажаним.

Ворожіння на ім'я судженого

Дізнатися ім'я майбутнього чоловіка на Старий Новий рік дуже просто. Досить просто вийти на вулицю і попросити першого зустрічного чоловіка назвати його ім'я.

Ворожіння по книзі

Отримати відповідь на своє питання можна за допомогою книги. Подумки озвучте своє питання і в навмання обраній книзі відкрийте задуманий номер сторінки та прочитайте рядок. Фраза, написана в цьому місці, і послужить відповіддю на ваше запитання.

Як повідомляв "Апостроф", 13 січня в Україні відзначають народно-православне свято Маланка (Щедрий вечір), з яким пов'язано багато традицій і заборон.