RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як дізнатися, що ви безсимптомно перехворіли на Covid-19: лікар назвав головні ознаки

Ті, хто безсимптомно переніс коронавірусну інфекцію, можуть дізнатися про це за підвищеною слабкістю і стомлюваністю, які зберігаються довгий час після захворювання.

Як пише Express, про це розповів головний медичний фахівець Push Doctor Ден Банстон.

Якщо останні три місяці пацієнт відчуває підвищену стомлюваність, то це може бути ознакою перенесеного коронавірусу. За словами Банстона, слабкість є одним з головних наслідків багатьох вірусних захворювань. Зазвичай вона спостерігається протягом 12 тижнів з моменту зараження. При відсутності інших наслідків, саме з цього стану можна зрозуміти, що пацієнт перехворів на Covid-19 безсимптомно.

Ден Банстон додав, що наслідки і симптоми коронавірусної інфекції індивідуальні, але нерідко крім стомлюваності спостерігаються головні болі, ломота в м'язах і суглобах.

Медик рекомендує негайно звертатися до лікаря у разі підвищеної температури, кашлю, зникнення нюху і смаку. Він наголосив, тільки тест на антитіла може встановити, перехворів пацієнт на коронавірус чи ні.

Як повідомляв "Апостроф", британські лікарі виявили новий симптом, який за відсутності інших вказівок на зараження може свідчити про інфікування коронавірусом. Йдеться про наліт, який покриває язик, і виразки на язиці.