RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

День жалоби: через пожежу в будинку для літніх людей Зеленський видав указ

Президент України Володимир Зеленський оголосив 23 січня днем жалоби за загиблими в страшній пожежі в будинку для літніх людей, яка сталася 21 січня в Харкові та забрала життя 15 людей похилого віку.

Про це повідомила прес-служби офіційного порталу президента України.

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ "Про введення дня жалоби на території України". 21 січня 2021 року в будинку для престарілих сталася масштабна пожежа. Згідно з указом, в цей день на всій території України буде приспущено Державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування та державних підприємств. Також відомо, що на території країни скасовуються будь-які розважальні заходи, в ефірі по ТБ не буде передач такого ж формату.

Володимир Зеленський у своєму зверненні до громадян зазначив, що в страшній пожежі Україна втратили 15 чоловік, які були чиїмись батьками, бабусями і дідусями. За словами лідера країни, у цих людей могло бути ще довге життя попереду, але, на жаль, в результаті трагедії воно раптово обірвалося. День жалоби потрібен, щоб вшанувати їх пам'ять. Володимир Зеленський зазначив, що "зайвих громадян України не існує". Також глава держави висловив слова співчуття рідним і близьким загиблих.

Як писав "Апостроф" раніше, Зеленський жорстко висловився про родичів пог ібшіх під час пожежі в будинку для літніх людей .