RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Стане головним болем: названо основну проблему з "перетворенням" безробітних на програмістів

В Україні безробітних вирішили навчати IT-спеціальностей, після чого їх обіцяють працевлаштувати, але основна проблема полягає в тому, що не всі можуть бути програмістами.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами експерта ринку праці Тетяни Пашкіної, IT - це не тільки програмування, а й UX-дизайн, діджитал-маркетинг, тестування і багато іншого, і не всі можуть освоїти дані сфери.

Це означає, багато людей або взагалі не наважаться пройти таке навчання, або, якщо на нього зважаться, то не набудуть потрібної кваліфікації після його закінчення. У цьому випадку наймання на роботу такого "спеціаліста" стане для роботодавця справжнім "головним болем", принаймні, протягом року.

Крім того, українські роботодавці, з одного боку, воліють наймати людей з досвідом, але при цьому молодих. У зв'язку з цим став популярним жарт про те, що в оголошеннях про вакансії потрібні працівники не старше 25 років з досвідом роботи не менше десяти років.

Пашкіна додала, що на Заході вже досить давно вважається нормою, коли люди в 50 років і старше освоюють нові професії, але в Україні потрібно ще вести роз'яснювальну роботу з роботодавцями. І навряд чи перспектива перетворення безробітних на програмістів обрадує бізнес, а тому його участь в експерименті під великим питанням.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Новий прожект влади: як безробітні стануть безробітними програмістами.