RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

COVID-19 можна прийняти за застуду та ГРВІ: як дізнатися, що ви непомітно перехворіли

Не дивлячись на те, що статистика захворюваності коронавірусом в Україні в січні 2021 року пішла на спад, а на 29 січня, нових випадків захворюваності менше 5 тисяч, ситуація залишається напруженою. І все більше людей задаються питанням, а чи могли вони перехворіти COVID-19, і не помітити цього.

Про цепише ТСН.

Останнім часом почали говорити про формування колективного імунітету. А значить, більше 50% українців вже перехворіли коронавірусом.

Як дізнатися, що ви непомітно перехворіли

Лікарі говорять про те, що влітку 2020 року, було дуже багато випадків, коли люди зверталися до лікарів, щоб пройти або планове обстеження, або їм треба було кудись поїхати і вони вирішили зробити тест на коронавірус, і несподівано результат виявлявся позитивним. При цьому візуально людина абсолютно здорова і почувається добре. Особливо часто без типових симптомів переносять хворобу діти.

Однак, як кажуть медики, зовсім безсимптомно перехворіти вдається вкрай рідко. Найчастіше симптом якийсь все ж є, просто він може бути не яскраво виражений.

Крім того, багато людей, коли хворіють, приймають COVID-19 за типову застуду або грип. Класичні симптоми коронавируса такі ж, як і у сезонних застуд та грипу. Це перш за все, ломота в тілі, біль в суглобах, головні болі, висока температура, кашель, біль у горлі. Однак якщо до цього всього додається втрата нюху і смаку, задуха, підвищення тиску, біль в очах - варто насторожитися. Іноді коронавірус також маскується під "кишковий" грип, викликаючи нудоту, блювоту і діарею.

У будь-якому випадку, лікарі рекомендують, якщо ви перехворіли з будь-якими симптомами та не здавали тест на коронавірус, після одужання протягом 3 місяців обов'язково здайте тест на антітіла. Щоб точно знати, що за хвороба у вас була. І, звичайно, якщо у вас з'явилися хоч найменші симптоми застуди - залишайтеся вдома і зв'яжіться з сімейним лікарем.

Як писав "Апостроф" раніше, коронавірус вбив відому українську активістку - допомагала людям до кінця.