RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У COVID-19 немає шансів: лікар розповів, хто ніколи не захворіє на коронавірус

Частина українців ніколи не захворіє на коронавірус, незважаючи на контакти із зараженими COVID-19 - і справа зовсім не в засобах захисту.

Про це заявив відомий лікар-інфекціоніст Євген Дубровський, повідомляє "Обозреватель".

"Є прошарок людей, які не захворіють взагалі. Їх імунна система побудована так, що не пускає цей вірус. Він не може ніде прикріпитися або ж швидко знищується неспецифічними вродженими чинниками. На практиці бачимо людей, які не хворіють, хоч реально мають близький контакт. Таке є і серед лікарів", - зазначив він.

За словами Дубровського, коронавірус небезпечний своїми ускладненнями, і людей рятували не антибіотики, а своєчасне призначення кроворозріджувальних препаратів. Лікар уточнив, що COVID-19 викликає утворення тромбів, мікротромбів, що провокують інсульти, інфаркти, тромбоемболічні ускладнення в легенях.

"Основна група ризику - пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, люди з надмірною вагою, діабетом. Якщо сімейний лікар, навіть не бачачи своїх пацієнтів (що неправильно), надавав правильні рекомендації - це могло врятувати їх від важких наслідків", - підсумував він.

Читайте также матеріал "Апострофа": Україна може закрити питання вакцин, причому не за шалені гроші - лікар-інфекціоніст.