RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Сусідка України першої в Євросоюзі схвалила використання російської вакцини "Супутник V"

Представники Угорського Національного центру громадської охорони здоров'я оголосили про завершення умовного офіційного дослідження російської вакцини "Супутник V". Таким чином Угорщина стала першою країною в Євросоюзі, яка дозволила у себе використовувати дану вакцину.

Про це повідомляє Страна.Ua.

У Міністерстві людських ресурсів Угорщини відзначили, що препарат російського виробництва пройшов всі необхідні тести і довів свою ефективність. Ліки під назвою "Супутник V" є повністю безпечними і ефективними, їх можна застосовувати на людях в країні і переходити до етапу масової вакцинації за участю інших продуктів.

Це означає, що в країні тепер є чотири види препаратів, які можуть забезпечити підтримку в боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19, - сказано в звіті відомства.

В кінці грудня 2020 року в Угорщину привезли партію вакцини Pfizer, яку схвалили представники Європейського союзу. Через кілька тижнів компанія Moderna (США) представила нову вакцину, яка, як і Pfizer, заснована на мРНК. Також в Угорщині схвалили препарат, виробництвом якого займалася компанія AstraZeneca.

Російська Федерація є першою в світі країною, яка створила антикоронавірусну вакцину - "Супутник V".

Як писав "Апостроф" раніше, у США створили речовину, яка у багато разів підвищує ефективність вакцин від коронавируса.