RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дитсадки Херсона відчувають дефіцит продуктів через дії мера Колихаева - ЗМІ

Дитячі садки Херсона почали відчувати нестачу продуктів харчування для забезпечення повноцінного раціону дошкільнят. Причиною цього став ініційований новим мером Ігорем Колихаєвим переділ ринку поставок для навчальних закладів обласного центру.

Про це пишуть видання "Херсон online" і "Улюблений Херсон".

За їх даними, після вступу на посаду новий мер під гаслами боротьби з корупцією ініціював скасування діючих контрактів і проведення нових торгів з відбору постачальників продуктів харчування в навчальні заклади. При цьому, для поставок в дитячі садки, за даними херсонських ЗМІ, була відібрана підставна фірма ТОВ "Дом ЮГ Сервіс", за якою стоїть місцевий підприємець Микола Чередниченко. У останнього, за даними ЗМІ, була відповідна домовленість із заступником мера Херсона Андрієм Дмитрієвим.

Видання зазначає, що поки відбувалося документальне оформлення перемоги нового постачальника, угоди з колишніми контрагентами припинилися, а з ними і постачання необхідного асортименту продуктів у дитсадки.

"Дітeй почали годувати залишками, виключивши з раціону м'ясo, курятину і рибу. При цьому зазначимо, щo харчуваннядитини в дитсадку - нe оплачується з бюджeту", - пише "Улюблений Херсон".

Поновлення поставок продуктів у дитсадки за новими угодами очікується не раніше кінця лютого.

Журналісти, вивчивши актуальне меню дитсадків, прийшли до висновку, що в ньому дійсно відсутні м'ясні інгредієнти. На неповноцінність раціону вже звернули увагу батьки дошкільнят.

Ігор Колихаєв обраний мером Херсона в 2020 році і в даний час він продовжує поєднувати посади мера і народного депутата України.